Forum o tematyce RPG/PDF
Mistrz gry
Krązy wiele opowieści o Mieczu Zedera. Zeder, władca królestwa Eder oraz osoba, która wraz ze swą liczną oraz potężną armią podbił większość znanego świata. Podobno miecz tego półczłowieka półdemona posiadał magiczną moc na tyle potężną, aby sama jego obecność wystarczała do odwrotu przeciwnika. Mówi się dużo o jego pochodzeniu. Jedni mówią, że pochodzi prosto z najgłębszego kręgu piekła, a drudzy o tym iż został znaleziony w którejś jaskini przez Zedera przed rozpoczęciem jego panowania w Królestwie Elfów - Eder. Po pewnych wydarzeniach podczas ostatniej bitwy Król Ederu zniknął w czarnych płomieniach, których nie dało się zgasić. Nic po nim nie zostało. Żadnych prochów, zbroi czy miecza. Ludzie wierzą, że to sam Asshar (Diabeł) postanowił ukarać Króla za jego nikczemność.
Jednak po kilkunastu latach niedlaeko miasta Delos znaleziono korone Króla Zedera. Nietknięta przez płomień oraz ząb czasu. Niedługo po tym wydarzeniu przybyliście do Delos. Niektórzy po to by zarobić inni by przeżyć jakąś przygodę... Znaleźli się też tacy, ktorzy chcą odnaleźć Miecz Zedera, by posiąść władze... Niestety za tymi ludzmi przybyło też wojsko Mocarstwa Defren, które uforyfikowało się niedaleko miasta. Fort Blodio zbudowany w większej części z marmuru oraz białego kryształu, który wchłania magie przez co nie dozwala jej używać.
Mocarstwo Defren - Jedno z dwóch potęg świata. W większości zamieszkują ją ludzie, a władza dyskryminuje elfy i krasnoludy. Główny kraj, w którym mieszkają demony (posiadają pięć wiosek na północy państwa). Jego królem jest Eron II Jasny, który jest jednym z magów kręgu.
Krąg magów - Urząd magów. Zasiada tam Siedmiu najpotężniejszych magów świata. Posiadają większą władze od kościoła. Uchwalają ogólnoświatowe zasady oraz wyznaczają nagrody za przestępców.
Teren: Miasto, dookoła miasta znajdują się pola uprawne, a od strony południowej fort Blodio w którym rezyduje duża ilość wojsk w tym templariuszy, magów oraz Archeologów.
Czas: Lato, 27 stopni cencjusza, poranek.
Mistrz Gry: Narracja oraz NPC. Ewentualne wkroczenie do sesji w razie potrzeby.
Nowicjusz
Znajduję się przy wejściu do miasta.
"Muszę odnaleźć tego drania,co zabił moją rodzinę! Zabiję go! Zabiję go! Zabi..." - W tym momencie wpadłem na pewną osobę. Jest elfem, ale skądś ją znam.
-Przepraszam Panią bardzo. Zamyśliłem się.
Ostatnio edytowany przez Kacperkiller12 (2012-12-28 13:24:30)
Mistrz gry
Elfka spojrzała tylko na Tromon'a, po czym powiedziała.
-Nie sądze.
Po tych słowach opuściła głowę i ruszyła dalej drogą ku wyjściu z miasta.
Nowicjusz
-Czy coś się stało? Może mógłbym w czymś pomóc? - zapytałem.
Technik strony
Wędrując po świecie napotkałem na swojej drodze miasto leżące w dolinie.
"Pomyślałem hyyyyy zatrzymam się tu na 1 dzień potem wyruszę dalej"
Po wejściu do miasta udałem się prosto do karczmy.
Mistrz gry
Niestety kobieta nie zwróciła uwagi na mężczyzne i udała sie poza obręb miasta.
Mistrz gry
Opis Karczmy
Karczma jest dość duża i posiadał dwa piętra. Na parterze znajduję się bar. Podłoga wykonana z drewnianych paneli tak samo jak i sciany. Kilka stołów i przy każdym z nich po cztery krzesła. W jednym z rogów znajdował się kominek, a przy nim siedział męzcyzna z założonym kapturem. Przy nim były oparte o ściane cztery miecze, które wyglądały na jednoręczne. Karczmarz stał za blatem i czyścił ścierką brążowy kufel, w którym najpewniej podawany jest alkohol. przy stole najbliżej wejścia siedziała gromada krasnoludów pijąca na umór. Najbliżej schodów na drugie piętro siedzieli dwaj ludzie ubrani w zbroje strażników miasta. Przy samym barku siedziała kobieta o długich czarnych włosach oraz w czarnym płaszczu. Na plecach widoczna była magiczna laska co znaczyło iż jest magiem.
Na piętrze karczmy znajodwały się cztery pokoje mieszkalne. Różniły się tylko obrazami jakie były nad komodą na przeciw łóźka. Oprócz tych trzech rzeczy znajdował się w pokoju jeszcze czerwony dywan oraz skrzynka na przedmioty.
Technik strony
Siedząc przy stole, czekając na alkohol zobaczyłem samotną młodą damę siedząca przy barze.Wypiłem cały kufel alkoholu.
"To mi dodało odwagi".
Wstałem lekko zawstydzony i usiadłem obok niej.Była młodą kobietą a jasne cerze,włosy miała lśniące jak tafla wodny na słońcu.
"Witaj młoda damo czy zechcesz mi się przedstawić?? Ja jestem Pinqqq!" - zapytał.
Mistrz gry
Opis Bramy.
Brama została wykonana ze stali. Wygrawerowane są na nim różne ornamenty oraz ozdobione klejnotami. Obramowanie wrot wykonane z drewna niewątpliwie pochodzącego z dębów.
Opis wejścia do miasta.
Przy samych murach stał mały budynek z oknem na ulice miasta. Najprawdopodobniej strażnica, gdyż w jego środku znajdował się żołnierz, tak przynajmniej się zdawało po jego ubiorze. Trochę dalej znajdowało isę kilka uliczek oraz znaki drogowe wskazujące różne miejsca. (Karczma, Koszary, Ratusz, Targ, Kosciół, Port)
Przy głównej ulicy znajdowało się dużo budynków mieszkalnych.
Zaraz przed miastem znajdująsię dwie drogi, które prowadzą na pobliskie farmy.
Po głównej ulicy miasta przechadza sie duza ilość ludzi...Kupców, strażników, łowców przygód. Po lewej stronie miasta przy jednej z odnóg prowadzących do portu widać było handlarza niewolników z kilkoma klatkami, a w każdej z nich znajdował się jeden elf.
Nowicjusz
Poszedłem przed siebie, zatapiając się w głąb miasta, w poszukiwaniu osoby, która zabiła całą moją rodzinę oraz niedoszłą narzeczoną.
"Muszę się zemścić!"
Mistrz gry
Odstawiła kufel piwa na drewniany blat, po czym zwróciła się do Pinqqq'a, zakładając nogę na nogę.
-A coś się stało? - zapytała, oblizując usta.
Nowicjusz
Po niedługiej wędrówce w głąb miasta zaczęła mnie boleć kostka "AŁA! Skąd mnie zaczęła... Aaaaa... to wtedy co mnie wilk ugryzł, zasraniec jeden" - pomyślawszy spytałem przechodnia, gdzie mógłbym odzyskać siły i zabandażować rany.
Mistrz gry
-Niedaleko stąd znajduję się lekarz - powiedział, pokazując ci na pobliską uliczkę palcem - prosto tą drogą i skręcasz w trzecią uliczkę po lewej. Miłego dnia podróźniku.
Po tych słowach poszedł w stronę głównej bramy.
Nowicjusz
-Dobrze dziękuję - odpowiedziałem, idąc zgodnie ze wskazówkami.
Technik strony
"Czy mogę postawić pani kufel zimnego piwa ? " - zapytał Pinqqq