Sesja RPG

Forum o tematyce RPG/PDF

#256 2013-01-05 14:43:43

Kacperkiller12

Nowicjusz

Re: Sesja RPG - Miecz Zedera

-Chodź Saskio, niczego się tu już nie dowiemy. - Powiedziałem, patrząc gdzie indziej, po czym zapaliłem cygaro - Chcesz cygaro? - Zapytałem Saskii.

Ostatnio edytowany przez Kacperkiller12 (2013-01-05 15:19:14)

#257 2013-01-05 18:23:46

Cygneta

Nowicjusz

Machnęłam ręką na pytanie Tromona. Tego czegoś na pewno nigdy bym nie wzięła do ust, cuchnęło na odległość, a sama myśl o trzymaniu tego w zębach przyprawiała mnie o mdłości. Wyszłam przez główną bramę, mijając strażnicę po prawej stronie. Skierowałam się drogą, na północ w kierunku pól uprawnych, za którymi znajdował się las.

#258 2013-01-05 18:52:02

Feme

Nowicjusz

Wychodząc z miasta zwróciłam uwagę na strażniczkę stojącą u jego bram. Coś u jej stroju przykuło moją uwagę; przecież wszystko co się świeci musi być moje.
-O przepraszam Panią bardzo, co za niezdara ze mnie.-uśmiechnęłam się pokornie wpadając celowo na strażniczkę. Niech mi Pani wybaczy, już mnie tu nie ma. Po czym ruszyłam szybkim krokiem w stronę lasu.

#259 2013-01-05 22:26:14

Leaphar

Nowicjusz

Przyszedłem do miejsca, w którym znajdują się pracownie rzemieślników.

"Pracuje tutaj wielu... i u kogo znaleźć pracę?"

Przemyślałem wiele aspektów, pomyślałem nad wadami i zaletami, od pierwszych zaczynając.
I ostatecznie, padło na kowala.
Poszedłem do kowala i spojrzałem, że on tam odpoczywa po wyrobieniu mieczy.
Zapytałem się go:

- Przepraszam, czy mogę u Pana pracować?

Ostatnio edytowany przez Leaphar (2013-01-05 23:12:36)

#260 2013-01-05 23:16:34

Moretti

Mistrz gry

-Zależy jakie masz doświadczenie - spojrzał na ciebie leniwie - Umiesz pracować w metalu? Ozdoby, wytwarzanie broni czy zbroi? Czy może chcesz dla mnie zdobywać różne stopy metali na zamówienie? Jeżeli nie to nie pokazuj się już więcej tutaj - wskazał ręką drzwi, po czym jednak dodał - Chyba, że będziesz chciał naprawić ekwipunek to zapraszam.

#261 2013-01-05 23:26:10

Leaphar

Nowicjusz

"Widać po nim, że nie chce, abym pracował u niego. Albo ktokolwiek inny. Stopy metali - nie bardzo do mnie pasuje. Z wyrabianiem mieczy, mógłbym spróbować, ale słowa mówią same za siebie - potrzebuję doświadczenia przed podjęciem pracy. Zrezygnuję."

- Dziękuję za informację, ale jednak się rozmyśliłem. Nie mam doświadczenia, więc mogę sprawiać tylko problemy, a Pan pewnie by tego nie chciał. Poza tym, jak moja broń się zepsuje, zawitam do Pana. Przepraszam, że zawróciłem Panu głowę i zmarnowałem tylko czas. - powiedziałem, po czym wyszedłem z pracowni kowala.

"Ciężko na samym starcie. To chyba nawet dobrze, ale nie postawię sobie poprzeczki aż tak wysoko. Niewykonalne. W pobliżu jest jeszcze rzemieślnik, który zajmuje się skórami. Pójdę do niego i poznam szczegóły."

Zgodnie z myślą, poszedłem do miejsca, w którym pracuje rzemieślnik od skór.
Zauważyłem go tam będącego, więc zapytałem.

- Przepraszam, czy szuka Pan kogoś do pracy?

Ostatnio edytowany przez Leaphar (2013-01-05 23:39:46)

#262 2013-01-05 23:48:40

Moretti

Mistrz gry

-Umiesz oskórowywać zwierzęta[i/] - zapytał, badając cię zwrokiem - [i]niedawno straciłem czeladnika i chętnie bym przyjął kogoś na jego miejsce, bo nie mogę sprzedawać i być naraz na łowach.

#263 2013-01-05 23:54:10

Leaphar

Nowicjusz

- Powiem szczerze. Nie umiem, ale nauka tego zajęcia byłaby dla mnie przyjemnością. Poszukuję pracy, ponieważ zostanę tutaj, w tym mieście na dłużej - a do swojego rodzinnego nie mogę wrócić z pewnych powodów. - powiedziałem, po czym czekałem na odpowiedź.

"Chyba będę musiał pracy gdzie indziej, do upartego. Ale zobaczę, co powie"

#264 2013-01-06 00:23:25

Moretti

Mistrz gry

Zaśmiał się, ale już po chwili się uspokoił.
-Słuchaj młody - usiadł na krześle przy jednej ze skór - widzisz tą skórę tutaj? To jest kawałek Sseraferda, czyli bardzo rzadkiego stworzenia, które zostało oskórowane przez mojego poprzedniego czeladnika.
Wstał i podszedł do komody po drugiej stronie pomieszcznie, po czym wyciągnął z szafki mały nóż.
-Jeżeli chcesz się nauczyć skórować to tylko takim nożem.
Nóż był dość specyficznie zbudowany. Przy rękojeści znajdowała się linka, która była dość ostra jak na zwykły sznurek. Ostrze było wykonane z wytrzymałego, ale cienkiego metalu. Podał ci nóż.
-Nauczysz się zdejmując skórę ze zwierzęcia - uśmiechnął się - Przynoś mi skóry, a ja ocenie ich stan i ci za nie zapłace.

#265 2013-01-06 00:25:30

Moretti

Mistrz gry

Północny las.
Zakaz obejmujący las obejmuję wszystkie rasy prócz pracowników zakonu. Kto wejdzie zostanie natychmiast wyeliminowany. Ryzyko wielkie, ale czy ludzie nie są ciekawscy?
Las o tej porze roku jest bujny. Wszędzie znajdują się zielone liście, jadalne owoce, grzyby jadalne tak i nie jadalne szczególnie w południowej części można było spotkać te drugie. Zwierzęta zostały w większości przepłoszone przez zakon, zostały tylko te większe oraz silniejsze. Jedna z dróg prowadzących prosto z miasta do lasu została zastawiona przez czterech templariuszy za blokadą. Nie dość, że posiadali broń do walki na krótkie odległości to jeszcze mieli kuszę, które już i tak były przygotowane do wystrzału. W lesie znajdowały się patrole zawierające dwóch templariuszy i jednego maga. Droga do obozu nie była strzeżona tylko na samym początku drogi, ale też w lasach oraz na innych odcinkach drogi.

#266 2013-01-06 01:12:22

Leaphar

Nowicjusz

"Jedyny bliski las strzeżony przez cholerny Zakon, więc dostępu do zwierząt nie mam... ale chwila, mam pewien pomysł..."

"Nie głupi, ale dość ryzykowny... gdyby podać się za jednego z nich...?"

Po otrzymaniu noża, wyszedłem z pracowni rzemieślnika i poszedłem na targ "w nadziei, że mogę znaleźć tam elementy zbroi templariuszy".

Przyszedłem na targ i popatrzyłem na stoiska handlarzy.
- Zobaczmy, co tutaj się znajduje - powiedziałem, szepcząc tak, aby nikt nie usłyszał.

#267 2013-01-06 01:19:26

Moretti

Mistrz gry

Tylko jeden z handlarzy posiadał na swojej wystawie jakiekolwiek zbroje.
Niestety nie znalazłeś na niej potrzebnych ci części. Zauwarzyłeś tylko kilka prostych zbroi. Niektóre z podszyciem, a inne już bez. Zbroje lekkie bez zbędnych ilości metalu wykonane najczęście z skóry w zależności od ceny krojonej wybornie lub gorzej. Jedyne co mogłoby przykuć uwagę to Naramienniki z litej stali z małymi kolcami.

#268 2013-01-06 10:31:31

Kacperkiller12

Nowicjusz

-Saskio, to co robimy? - w głowie kotłowały mi się plany działania, czy zrobić to, czy tamto, czy jeszcze co innego. Najprościej zapytać, aby się dowiedzieć, bo kto pyta nie błądzi.

#269 2013-01-06 17:16:30

Feme

Nowicjusz

Zbliżając się do lasu wiedziałam ,że czekać nas będą nie lada kłopoty. Lasem rządzi zakon. Ale czy niema nic bardziej podniecającego niż adrenalina-pomyślałam, po czym zwróciłam się do obecnych.
-Obrońcy lasu nie dadzą nam przejść bez problemów, będziemy musieli walczyć! Czy jesteście na to gotowi?

#270 2013-01-06 19:55:48

Leaphar

Nowicjusz

Stojąc pośrodku targu, zacząłem się zastanawiać głębiej.

"Czy to ma wszystko sens? Dla paru skór nie będę przecież narażał życia... są przecież inne formy zarabiania pieniędzy. A na oszustwie nie będę się opierał. Muszę zrezygnować po raz drugi... i oddać nóż. Ech... zaczynam wariować."

Wyszedłem z targu i udałem się w stronę rzemieślnika skór.

Stopka forum

RSS